T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI ESKİŞEHİR ŞEHİR HASTANESİ

Eskişehir Şehir Hastanemizde ROP(Prematüre Retinopatisi) Muayenesi Yapılmaya Başlandı. Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2018

ROP polikliniğinde zamanından erken doğan bebeklerin göz gelişimi takip edilmekte ve tedavi gerektiren evrede prematüre retinopatisi saptanması halinde tedaviye yönlendirilmektedir.Hastanemiz Yenidoğan göz polikliniğinde ise hastanemizde doğan tüm bebeklerin 2-3 haftalık olduklarında tarama muayeneleri yapılmaktadır.Bu muayenede konjenital  katarakt gibi yenidoğanın konjenital hastalıkları ve gözde yapısal olarak bir bozukluk olup olmadığı değerlendirilmekte ve aileler çocuğun görsel gelişimi konusunda bilgilendirilmektedir.

• roop 3.jpg
  • rop 1.jpg