Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Birimi (YGAP) Hizmete Başlamıştır
21 Ocak 2019

Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Birimi (YGAP) 14.01.2019 tarihinde Eskişehir Şehir Hastanesi bünyesinde açılarak hizmete başlamıştır. YGAP Birimi ceza sorumluluğu olmayan hastaların yatarak ve ayaktan Koruma Tedavisinin yapıldığı kapalı Adli Psikiyatri servisleridir. Adli makamlarca gönderilen bu tür hastalara gerekli tedavi ve rehabilitasyon yapılarak topluma kazandırılarak taburcu edilir, taburculuk sonrası düzenli takipleri yapılarak tedavisine devam edilir.
Dünyada ilk kez İngiltere’de başlayan YGAP Birimleri zamanla tüm dünyada özellikle gelişmiş ülkelerde yaygınlaşmıştır. Türkiye’de ise Şehir Hastaneleri bünyesinde kurulmuş ve YGAP Birimimiz Türkiye’de açılan dördüncü Adli Psikiyatri Servisi olmuştur.
Güvenlik ön planda olarak inşa edilen YGAP binası bir çok güvenlik önlemiyle donatılmıştır. İlk etapta 30 erkek hasta için hizmet vermeye başlayan YGAP Birimimiz, 8 ayrı servis ve toplam 100 yatak kapasitesindedir. YGAP Birimimizde sosyal alanlar, spor alanları, iş-uğraş gibi hastalarımızın ihtiyaç duyduğu bir çok tedavi ve rehabilitasyon alanları bulunmaktadır. Hastalarımızın odaları tek kişilik dünyadaki diğer örnekleri gibi dizayn edilmiştir.
 Eskişehir Şehir Hastanesinde kurulan YGAP Birimimiz Eskişehir ile beraber Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen 5 il için de ( Konya-Afyon-Kütahya-Uşak-Bilecik) hizmet verecektir.