Botulinum Toksin Uygulaması Hastanemiz Nöroloji Kliniğinde uygulanmaya Başlanmıştır.
08 Mayıs 2019

Nörolojik hastalıklarda Botulinum Toksin uygulaması hastanemiz nöroloji kliniğinde başlamıştır.

Botulinum Toksin Tip –A (Botox) 1980'lerin başından itibaren medikal alanda uygulanmaktadır. Medikal tedavinin de söz konusu olduğu birçok nörolojik hastalıkta artık Botox'un ilk tercih edilen tedavi yaklaşımı olarak kabul görmektedir.

Botox kas içine enjekte edildiğinde o kas veya kas gruplarının sinirlerini geçici olarak devre dışı bırakıp istemsiz hareketleri ve aşırı kasılmayı ortadan kaldırır. Bu etki geçici olup 3-4 ay kadar sürer ve bu süre sonunda kasılmalar tekrar başlayabilir. Bu nedenle enjeksiyonları tekrarlamak gereklidir.

NörolojideBotox kullanılan hastalıklar:

Distoni

Servikal distoni (boyun çevresi kaslarda anormal kasılmalar)

Blefarospazm (Göz çevresi kasların aralıklı istemsiz kasılmaları)

Ekstremite distonileri (El, kol, bacak  ve ayak kaslarında anormal kasılmalar)

Oromandibular distoni  (Ağız ve çene kaslarında anormal kasılmalar)

Hemifasyal spazm(yüz siniri tarafından uyarılan mimik kasların aralıklı istemsiz kasılması)

Gerilim tipi başağrısı

Migren