BEYİN ÖLÜMÜNDEN YENİ HAYATLARA SEMİNERİ
25 Şubat 2020

Eskişehir Şehir Hastanesİ’nde “Beyin Ölümünden Yeni Hayatlara” adlı projenin, ”Beyin Ölümü ve Donör Bakımı” konulu üçüncü semineri düzenlendi.

Ülkemizde beyin ölümü tespitlerinin ve donör sayısının arttırılması,organ nakli bekleyen hastaların yeniden hayata tutunması hedeflenmektedir. Bu amaçla Ankara İl Sağlık Müdürlüğü, Sağlık Hizmetleri Başkanlığı Organ ve Doku Nakli  Ankara Bölge Koordinasyon Merkezi ile Proje Birimi tarafından yürütülen “Beyin Ölümünden Yeni Hayatlara” adlı projenin, Beyin Ölümü ve Donör Bakımı konulu seminerinin üçüncüsü Eskişehir Şehir Hastanemizde gerçekleşti.

Eskişehir Şehir Hastanesi konferans salonunda gerçekleşen Beyin Ölümü ve Donör Bakımı konulu Seminere Eskişehir ilindeki tüm hastanelerden, Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğünden, Eskişehir Şehir Hastanesi çalışanlarından katılım sağlanmıştır. Programın açılış konuşmasını  hastanemiz Başhekim Yard. Acil Tıp Uzmanı  Dr. Fatih Alper Ayyıldız yapmıştır. Başhekim Yard. Acil Tıp Uzmanı Dr. Fatih Alper Ayyıldız konuşmasında;

“Hastanemizin açılışı 27 Ekim 2018 tarihinde yapılmıştır. 2018 tarihinden itibaren hastanemizde Organ Nakli Birimi ve Beyin Ölümü Tespit Komisyonumuz aktif olarak, özveriyle çalışmaktadır. Hastanemiz bünyesinde 108 erişkin, 9 Çocuk, 58 yenidoğan yoğun bakım yatağı bulunmaktadır.2018 yılında hastanemizde 219 kişi organ bağışı yapmıştır, Yoğun Bakımlarımızda 14 Beyin ölümü tespit edilmiş olup, 6’sı donör olmuştur.2019 yılında hastanemizde 163 kişi organ bağışı yapmıştır, 19 Beyin ölümü tespit edilmiş olup, 3’ü donör olmuştur.Bu yıl Ocak ayında 5 Beyin ölümü tespit edilmiş olup, 1’i donör olmuştur.
   Kurum olarak amaçlarımız Organ Bağışı konusunda farkındalık oluşturmak, bağış sayısını artırmak, aynı zamanda kurum içinde etkili ve verimli bir şekilde  beyin ölümü tespiti ve donör bakımını sağlayarak organ bekleyen hastaların yeniden hayata tutunmasını sağlamaktır.” diyerek, Ankara İl Sağlık Müdürlüğü’ne “Beyin Ölümünden Yeni Hayatlara” projesinin çalışmalarında, Eskişehir İlinden, Eskişehir Şehir Hastanesi’ni seçtikleri için teşekkür etti.  Seminerde Beyin Ölümü  tespiti ile ilgili sunumunda Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi  Nöroloji Ana Bilim Dalı’ndan  Prof. Dr. Mehmet Akif TOPÇUOĞLU beyin ölümü tespitinin önemine vurgu yaptı. Donör Bakımı ile ilgili sunumunda  Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi  Reanimasyon ve Yoğun Bakım Sorumlusu Prof. Dr. Çetin KAYMAK Donör Bakımına vurgu yaptı. Seminer sonunda Hastanemiz Başhekimi Uzm. Dr. Yaşar BİLDİRİCİ  Hastanemizde, etkili ve verimli bir seminer gerçekleştirilmesine katkı sağladıkları için; Prof. Dr. Mehmet Akif TOPÇUOĞLU ve  Prof. Dr. Çetin KAYMAK’a teşekkür belgesi takdim etti. Ankara İl Sağlık Müdürlüğü tarafından da; Hastanemiz Başhekimi Uzm. Dr. Yaşar BİLDİRİCİ’ye verdiği destekten dolayı, Beyin Ölümü Kurulu Ekibinden, de Uzm. Dr Ali Murat AYNACI’ya, Uzm.Dr.Özlem ŞAHİN’e, Uzm. Dr. Senem TÜFEKÇİOĞLU’na, Uzm Dr. Esma ADIYAMAN’a, Uzm. Dr. Serdar EFE’ye,Organ Nakli Koordinatörü Funda GÜNAYDIN’a kurumlarında  özverili çalışmalarından dolayı teşekkür belgeleri verildi.

• seminer_25022020_3.jpeg
  • seminer_25022020_1.jpeg