HASTANEMİZ İLERİ DÜZEY BİR GASTROENTEROLOJİ MERKEZİDİR

Uzm. Dr. Yonca YILMAZ ÜRÜN
Uzm. Dr. Berrin YALINBAŞ KAYA
Uzm. Dr. Ali TÜREYEN

Eskişehir Şehir Hastanesi Gastroenteroloji Ünitesi’nde yemek borusu, mide, ince ve kalın bağırsak, safra kesesi ve safra yolları, karaciğer, pankreas hastalıklarının tanı ve tedavisi yapılmaktadır. Yemek borusu, mide, ince ve kalın bağırsak hastalıkları örneğin; yutma güçlüğü, reflü, ülser, kabızlık, ishal ve kanser gibi hastalıkların her türlü tanı ve tedavisi endoskopik ve kolonoskopik yöntemlerle yapılmaktadır. Ayrıca yemek borusu, mide ve barsakta oluşan darlıkların giderilmesinde dilatasyon yani genişletme işlemlerinin yanı sıra kansere bağlı darlıklar, ameliyat sonrası gelişen kaçak ve darlıklara da stent yerleştirilmesi yapılmaktadır. Beslenme güçlüğü olanlarda mide ve bağırsağa beslenme tüpü yerleştirilerek bu hastaların beslenmesi sağlanmaktadır. Kolon ve mide kanseri riski olan polipler endoskopik yöntemlerle alınmaktadır. Mide ve barsak sistemi kanamalarında siroz hastalığındaki kanamaların tedavisinde argon plazma, endoskopik bant ligasyonu, siyanoakrilat ve bunun gibi yapıştırıcı maddelerle her türlü müdehale yapılmaktadır.
YENİ NESİL TEDAVİLER ÇOK YAKINDA HASTANEMİZDE
1-Hastanemiz normalleşme sürecine girdi, şehirdeki en önemli gastroenteroloji merkezi olma yolunda ilerleyen kliniğinizde ne gibi özellikli işlemler yapılıyor?
Uzm. Dr. Berrin YALINBAŞ KAYA:
Eskişehir Şehir Hastanesi Gastroenteroloji Ünitesi’nde safra yolları hastalıkları safra yollarındaki taş, tümör, darlık gibi patolojik durumları pankreas hastalıklarının tanı ve tedavilerini teröpatik ERCP (Endoskopik Retrograd Kolanjiyo Pankreatografi) yöntemiyle tedavi edilebilmekte. Teröpatik ERCP, Endoskopik Retrograd Kolanjiyo Pankreatografidir. Bu işlemde safra taşlarının safra kanalından çıkarılması, safra kesesinin ve pankreas tümörlerinin, safra kanal tümörlerinin darlık oluşturması ve bu darlıklara stent yerleştirilmesi ki bunlar kalıcı ve geçici stent yerleştirilmesi olarak yapılmaktadır. EUS (Endoskopik Ultrason) cihazı ile barsak mide kanser tanı ve evrelemesi yapılmakta ve bu evrelemeleri yaparken biyopsiler alınabilmektedir.

• gastro_05062020.jpg