TRAFİK KAZASI SONUCU YÜZ KEMİKLERİ ORTADAN İKİYE AYRILAN HASTANIN AMELİYATI BAŞARIYLA GERCEKLEŞTİRİLDİ
30 Eylül 2020

Eskişehir Şehir Hastanesi Plastik Cerrahisi Kliniği başarılı bir ameliyat ile hastayı iyileştirdi. 40 Yaşında bayan hasta 20 gün önce trafik kazası sonucu yüz bölgesinde orta hatta tamamen ayrılma, tüm yüz kemiklerinde kırık ile hastanemize getirildi. Hastanın genel durumunun kötü olması sebebiyle ve travmanın etkileri dolasıyla yoğun bakımda takip edilip entübe (solunum tüpü takılması) edildi. İlk olarak geçici cildi kapatılan hastanın durumunun ve kan değerlerinin yükselmesini takiben 10 saat süren bir ameliyata alındı. Ameliyatta; üst ve alt çene, alın, elmacık kemikleri kısaca tüm yüz kemik kırıkları plak ve plak vidaları yardımıyla onarıldı.  Bu işlem sırasında hastanın yüzünde iz bırakmamak için saçlı deri, kirpik altlarından yapılan kesiler ve  ağız içinden yapılan kesiler ile yüz onarımı gerçekleştirildi. Dişlerinde ayrılma olan hastanın onarımı yapıldı ve tespit edildi. Plastik cerrahisi ekibinden; Doç. Dr. Yakup Çil, Op. Dr. Mustafa Tanju Akan, Op. Dr. Serhat Atalay Eviş, Op. Dr. Kadir Çimen ile ameliyatta onlara eşlik eden Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Uzm. Dr. Alpaslan Akcan ile Anestezi teknisyeni Özgür Siper ve Tuğba Atalay ameliyattan sonra ise yoğun bakım takiplerini yapan Uzm. Dr. Hakan Musa Ayas ve yoğun bakım hemşirelerinin başarılı takipleri sonlandıktan sonra servise alındı. Ameliyat sonrası dikişleri alınan hastanın genel durumu iyi olup, takiplerine devam edilmektedir. Doç. Dr. Yakup Çil "Hastamızın hastanemize geldiği dakikadan itibaren ondan ilgisini ve emeğini eksik etmeyen tüm hemşirelerimize ve hekim dışı sağlık personelimize teşekkür ederiz" şeklinde belirtti.

• ameliyat_30.09.2020_2.jpeg
  • ameliyat_30.09.2020_1.jpeg