17 Kasim Dünya Prematüre Günü Kutlamasi
17 Kasım 2019

Prematürite ile ilgili sorunlara dikkat çekmek ve farkındalığı sürdürmek amacıyla, her yıl 17 Kasım, “Dünya Prematüre Günü” olarak kutlanmaktadır.
Dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de görülme sıklığı artan prematüre doğumlar, bebek için olduğu kadar aileler için de oldukça zorlu bir dönemin başlaması demektir.
Türkiye’de yılda yaklaşık 150 bin bebek hayata gözlerini erken açıyor. Kimi gelişmiş yeni doğan yoğun bakım ünitelerindeki özel tıbbi destekle yaşama tutunuyor, kimi ise anne babasının aşırı özeniyle.
Günümüzde prematüre bebek bakımında en iyi ve en kaliteli bakım, bebeğe daha az dokunarak, daha çok gözlem yapılması şeklindeki bireyselleştirilmiş bakımdır.
Amaç sadece bu bebeklerin hayatta kalması değil, ileride yaşam kalitesi yüksek, sağlıklı bireyler olmalarıdır.
Eskişehir Şehir Hastanesi
17. Kasım Dünya Prematüre Günü Kutlama Etkinliği,Yenidogan Yoğun Bakim Hekim ve Hemsireleri ,Tüm Saglik Çalışanları,Yaşama tutunma mücadelelerini tamamlayarak hayata atılan tüm erkenci minik kahramanlarımız  ve ailelerinin katılımı  ile yapılacaktır.
TARİH: 18 Kasım 2019
SAAT  : 15:00/16:30