HASTENEMİZDE ZORLU SAFRA KANALI TAŞLARI İÇİN YENİ YÖNTEM
20 Temmuz 2020

Eskişehir Şehir Hastanesinde yapılan özellikli işlemlere bir yenisi daha eklendi. Eskişehir Şehir Hastanesi bir Gastroenteroloji Merkezi olarak hem Eskişehir'e hem de bölgeye hizmet vermeye devam ediyor.
Hastanemiz Gastroenteroloji kliniği bir ilke imza atarak zorlu bir işlemi başarıyla gerçekleştirdi.
Hastanemiz doktorlarından, Gastroenteroloji uzmanı Uzm. Dr. Berrin Yalınbaş Kaya ve Uzm. Dr. Yonca Yılmaz Ürün öncülüğünde safra kanalında taşı olan hastanın taşı şok dalgaları ile kırıldı ve işlem başarıyla sonuçlandı. Uzm. Dr Berrin Yalınbaş Kaya: "Bu işlem, zorlu safra kanalı taşları için ESWL
Ekstrakorporeal şok dalgası litotripsi (ESWL), böbrek , safra kanalı ve pankreas taşlarını parçalamak için şok dalgaları kullanan yeni bir tekniktir. Safra kanalı taşları sarılık, kolanjit, kaşıntı ve bilier pankreatite neden olabilir. Safra kanalı taşlarının sıklığı ve taşların büyüklüğü yaşla birlikte artar ve yaşlı hastalarda tedavisi zordur. Bu hastalarda cerrahi tedavi önemli derecede morbidite ve mortalite içerir.Safra kanalı taşlarının yaklaşık% 80'i Endoskopik Retrograd Kolanjiyopankreatografi (ERCP) işlemiyle standart basket veya balon ekstraksiyon teknikleri kullanılarak endoskopik olarak çıkarılabilir. Hastaların yaklaşık% 5-10'unda ERCP ve sfinkterotomi ile çıkartılamayan 1,5-2 cm üstündeki safra kanalı taşlarının ve koledok darlık proksimalindeki taşlar , Ekstrakorporeal şok dalgası litotripsi (ESWL), yöntemiyle parçalanarak safra kanalından çıkarılmaktadır. Hastalarımızın bu yeni yöntemle şifaya kavuşması hepimizi mutlu edecektir" şeklinde belirtti.

• safra_20072020_1.jpg