HASTANEMİZ ULUSAL ANNE DOSTU HASTANE ÜNVANINI DEVAM ETTİRMEYE HAK KAZANDI
05 Mart 2024

Eskişehir Şehir Hastanesi  Ulusal Anne Dostu Hastane ünvanını devam ettirmeye Yunusemre Devlet Hastanesi ilk kez Anne Dostu Hastane ünvanı olmaya hak kazandı. Anne Dostu Hastane; gebelik öncesi, gebelik dönemi, doğum süreci ve lohusalık döneminde annenin kesintisiz, kaliteli ve güvenilir sağlık hizmeti almasını sağlayan tüm, eğitim, danışmanlık ve otelcilik hizmetlerini kapsayan çok yönlü geniş bir program olup, Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ve Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Kadın ve Üreme Sağlığı Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülmektedir.

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen Ulusal Anne Dostu Hastane programı kapsamında Eskişehir Şehir Hastanesi ve Yunusemre Devlet Hastanesinde gebelik öncesi, gebelik dönemi, doğum süreci ve lohusalık döneminde annelere yönelik geniş kapsamlı bir sağlık hizmeti sunmayı amaçlıyor. Programın bir parçası olarak, doğum öncesi gebe ve yakınlarının süreç hakkında eğitimleri yapmak, normal doğumu özendirerek müdahale oranlarını azaltmak hedeflenmektedir. Mahremiyete dayalı, ev ortamı konforunda düzenlenmiş “Tek Kişilik Travay-Doğum-Lohusa (TDL) odalarına baba adaylarını da alarak, anne adaylarını aç bırakmadan, ağrı ile baş etme yöntemleri, doğum ve gebelik egzersizleri yaptırılır ve doğum sonrası anne bebeğin en kısa sürede ten tene teması sağlanarak emzirme başlatılır.
Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendirilen Ulusal Anne Dostu Hastane Değerlendirme ekibi tarafından 22/23 şubat 2024 tarihinde yapılan yerinde değerlendirmede ,standart ve zorunlu kriterleri başarıyla karşılayan Eskişehir Şehir Hastanesi ve Yunusemre Devlet Hastanesi Anne dostu Hastane unvanını yapılan yerinde değerlendirme sonucunda Eskişehir Şehir Hastanesi 98,5 puan, Yunusemre Devlet Hastanesi 91,3 puana layık görüldü.
İl Sağlık Müdürümüz Doç Dr. Yaşar Bildirici yaptığı açıklamada; Eskişehir Şehir Hastanesi ve Yunusemre Devlet Hastanesinde kadın doğum ve çocuk sağlığı hizmetlerinin kesintisiz olarak sürdürüldüğünü ifade eden Doç. Dr.Yaşar Bildirici, "Kadın doğum ve çocuk sağlığı hizmeti açısından vurgulamak istediğim temel nokta, bu hizmetleri kompakt olarak kesintisiz verebilme potansiyeline sahib olmaları
 Mesela eşiniz gebe ise hastanenin kadın doğum polikliniğinden başlayıp, gebe okulunda eğitimi tamamlayıp, TDL biriminde doğumunuzu yapıp, daha sonra bebek veya anne ile ilgili sorun yoksa evinize taburcu oluyorsunuz." dedi.

Fotoğraflar;