JİNEKOLOJİK-ONKOLOJİ POLİKLİNİĞİ VE UYGULAMALARI
16 Ocak 2020

Uzm. Dr. Yağmur MİNARECİ

Aslen uşaklıyım; ilk-orta ve lise eğitimimi Uşak’ta tamamladım, üniversite sınavında Uşak birincisi olduktan sonra Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne girdim. Tıp doktoru ünvanı aldıktan sonra tıpta uzmanlık sınavını vererek Ankara’da Dr. Zekai Tahir Burak Eğitim ve Araştırma Hastanesinde beş yıl süreyle çalıştım ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanlığımı aldım. İki buçuk yıl Sivas-Zara Devlet Hastanesinde kalarak mecburi hizmet görevimi yerine getirdim, hemen ardından Diyarbakır Asker Hastanesinde bir yıl çalışarak askerlik yükümlülüğümü tamamladım. Sonrasında Manisa’da özel bir hastanede yaklaşık beş yıl görev yaptım ve bu zaman zarfında endoskopik cerrahi üzerinde çalışmak amacıyla; Fransa’da Arnaud WATTİEZ, İtalya’da Marcello CECCARONİ ve Hindistan’da Shailesh PUNTAMBEKAR’ın yanında misafir cerrah olarak bulundum. 2015’te Türkiye’den ayrıldım ve kısa bir süre Fransa-Strasburg’da çalıştım, aynı yıl yandal uzmanlık sınavında Türkiye sekizincisi oldum ve İstanbul Üniversitesi İstanbul (Çapa) Tıp Fakültesine girdim. 2019’da Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi Uzmanı ünvanı aldım. 2020 başından beri Eskişehir Şehir Hastanesinde çalışmaktayım.
İlgi Alanları:
Endoskopik Cerrahi
Jinekolojik ve Jineko-Onkolojik Cerrahi

Eskişehir Şehir Hastanesinde; ileri evre over (yumurtalık) - periton kanseri dahil, endometrium (rahim), serviks (rahim ağzı) ve vulva kanseri ameliyatlarını gerçekleştirebiliyoruz. Bunun yanında hepsi laparoskopik (kapalı) yöntem ile yapılmak üzere derin infiltratif endometriozis cerrahisi, sakrokolpopeksi (rahim sarkması onarımı), myomektomi ve diğer zor jinekolojik vakaları yapacak teknik  donanım ve ekipmana sahibiz. Ayrıca kolposkopi ve kolposkopi eşliğinde biyopsi işlemlerini de gerçekleştirmekteyiz.