HASTANEMİZDE KORONER BT ANJİO ÇEKİMLERİ MART 2020 İTİBARİYLE BAŞLAYACAKTIR
21 Şubat 2020

Günümüzde ileri teknolojilerin gelişmesi ile görüntüleme teknikleri de belirgin aşama sağlamıştır. Yüksek teknolojili cihazların sağlık sistemine adapte olmasıyla birlikte teşhis ve tedavi olanakları da ilerleme kaydetmiştir. Bunlardan bir tanesi de kateter uygulaması olmadan, koldan az miktarda ilaç verilerek 10-15 saniye süreler ile yapılan Koroner Bilgisayarlı Tomografi Anjiografi tetkikidir. Hastanemizde gerçekleştirilen tetkik sonrası ham görüntüler Radyoloji Hekimleri tarafından özel bir cihazda işlenerek kalp damarlarının ortaya çıkması sağlanmaktadır. Elde edilen işlenmiş görüntülerde kalp damarları incelenerek damarlarda tıkanıklık ya da darlık gibi durumlar belirlenmektedir. Koroner BT yöntemi hasta açısından da konforlu bir işlem olup özellikle kalp damar hastalığı risk faktörlerini taşıyan kişilerde bu yöntem tercih edilmektedir. Ailesinde kalp-damar hastalığı, kendisinde yüksek tansiyon, obezite, yüksek kolesterol ve trigliserit değerine sahip olan hastalar, sigara kullananlar ve diyabeti olan hastalarda bilgisayarlı tomografi yöntemi tercih edilebilmektedir. Koroner BT anjiografi yöntemi ile by- pass operasyonu geçirmiş ya da kalp damarlarına stent yerleştirilmiş olan hastalarda kontrol amaçlı olarakta kullanılmaktadır.

• koroner_bt_21022020_1.jpg
  • koroner_bt_21022020_2.jpg