ESKİŞEHİR ŞEHİR HASTANEMİZDE İLK VİTREKTOMİ AMELİYATI BAŞARILI BİR ŞEKİLDE GERÇEKLEŞTİRİLMİŞTİR.
03 Eylül 2019

Eskişehir Şehir Hastanemizde İlk Vitrektomi Ameliyatı Başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir.

Göz sinir ve damar tabakasındaki hastalıkların tedavisinde uygulanan bir ameliyat çeşididir.
Şeker hastalığına bağlı görme kaybına sebep olan göz içi kanamalar , sinir - damar tabakasındaki yırtıkların tedavisindeki tek yoldur.
Şeker hastalığı dışında sarı nokta hastalığına, göz içi damar tıkanıklıklarına, sinir - damar tabakası yırtıklarına (retina dekolmanı) , zorlu geçen katarakt cerrahisine bağlı olarak gelişen görme kayıplarında da bu ameliyat yapılmaktadır.
Ameliyat 30-40 dk kadar sürmekte ve hastalarımız aynı gün taburcu olabilmektedir.