Eskişehir Şehir Hastanesi'nde Organ Nakli İçin İlk Operasyon Gerçekleştirildi.
03 Aralık 2018

TÜRKİYE'nin 8'ncı Şehir Hastanesi olarak Ekim Ayının sonunda hizmet vermeye başlayan Eskişehir Şehir Hastanesi'nde29.11.2018 tarihinde ilk kez yapılan operasyonla, beyin ölümü gerçekleşen bir hastamızın karaciğer ve böbrekleri alınarak, organ nakli bekleyen hastalar için farklı merkezlere gönderilmiştir.. Yoğun Bakım ünitesinde beyin ölümü gerçekleşen bir hastamızın yakınları ile Organ Bağışı konusunda gerekli görüşmeler yapılması ve ailenin organ bağışına karar vermesi sonucu, "Gerekli onayı aldıktan sonra Eskişehir Şehir Hastanemizin ilk donöründen organ alma operasyonu başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir.” Alınan karaciğer ve böbrekler ülkemizin bir başka köşesinde umutla organ bekleyen vatandaşlarımıza yaşam kaynağı olacaktır. Vefat eden hastamızın yakınları gerçekten yüce gönüllü bir davranış göstererek organ bağışı konusunda topluma örnek olmuşlardır. Burada kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Söz konusu operasyonun Eskişehir Şehir Hastanesi'nin ilk organ alma operasyonu olması, Hastanemizin son teknolojiye uyumlu bir donanıma sahip olarak hizmet verdiğini göstermektedir.