Eskişehir Şehir Hastanemizde Nöronavigasyon sistemi ile Beyin Tümörü ameliyatı yapıldı.
27 Aralık 2018

Beyin tümörü ameliyatlarında en büyük hedef  sağlam beyin dokusuna zarar vermeden tümörü çıkartmaktır. Tümörün yakınındaki sağlam beyin dokusuna mümkün olduğu kadar zarar vermemek ve sadece tümör bölgesinde cerrahi işlemi yapmak için kullanılan en güvenilir yöntem NöroNavigasyon’dur.
Ameliyat öncesinde hastaya yapılan Bilgisayarlı Tomografi veya Magnetik Rezonans gibi tetkikler Nöronavigasyon cihazının bilgisayar sistemine yüklenmektedir. Hastanın 3 boyutlu radyolojik tetkikleri bilgisayar tarafından tanınmakta ve çeşitli hassas cihazlar yardımıyla ameliyat sırasında cerrahın sadece bu bölgede çalışması ve etraftaki normal beyin dokusundan uzakta kalması ve zarar vermemesi sağlanmaktadır. Bilgisayar sistemi kontrolü ile ameliyat edilecek alan saptanarak işleme başlandığı için, hedeflenen alana sıfıra yakın hata oranı ile yaklaşılır ve sağlam beyin dokusuna en az düzeyde hasar verilir. Böylelikle daha önce ulaşılamaz, gidilemez denilen beynin derinliklerine daha güvenli ulaşmak mümkün olmaktadır.
Eskişehir Şehir Hastanesi Kasım ayından itibaren Nöronavigasyon sistemi ile Eskişehir ve çevre illerdeki hastalara hizmet vermeye hazırdır.
Ameliyat Ekibi: Op.Dr.Erkut Baha Bulduk
Op.Dr.Serdar Ercan