HASTANEMİZDE AĞRI PİLİ AMELİYATI YAPILDI
19 Eylül 2019

Eskişehir Şehir Hastanemizde Algoloji kliniğimizin uygulamaya başladığı ağrı pili (spinal kord stimülatörü) daha önce birkaç kez bel fıtığı veya boyun fıtığı ameliyatı olmuş, ağrıları geçmemiş, artık ameliyat olamayacak durumdaki ya da ameliyatın hastalara bir faydasının olmayacağı koşullarda yapılmaktadır. Ayrıca bu tedavi Burger sendorumu gibi periferik damar tıkanıklığı olan hastalıklarda ve geçmeyen zona ağrıları mevcut olan hastalarda da uygulanabiliyor.
Yaklaşık 3-4 santimlik bir elektrotu omuriliğin sırt bölgesinin üstüne yerleştirilerek düşük doz bir elektriksel uyarı verilmektedir. Böylece bel ve bacaktan beyine ulaşacak ağrı sinyallerinin önü kesilerek engellenir. İşleme öncelikle deneme pilini takarak başlanır ve 1 haftalık süre içinde hastanın ağrılarının geçmesi beklenir. Eğer hasta mevcut tedaviden fayda görürse kalıcı pil takılması planlanmaktadır.

• ap1.jpg
  • ap2.jpg