HASTANEMİZDE "YAŞLILIK VE DEMANS" KONULU EĞİTİM VERİLDİ.
24 Şubat 2020

Doğum oranlarının düşmesi ve teknolojik gelişmelerin sağlık hizmetlerinde etkili kullanımı, bilinçli beslenme ve hareketli yaşam, ortalama yaşam beklentisinin uzamasına ve yaşlı nüfusun toplam nüfus içerisindeki payının artmasına olanak sağlamıştır. Yaşlı nüfus artış hızına paralel olarak yaşlılık ve yaşlı sağlığı konularında farkındalık yaratmak amacıyla tüm dünyada 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü olarak anılmaktadır. Bu kapsamda hastanemiz konferans salonunda Geriatri Uzmanı Dr. Cafer BALCI tarafından sağlık personellerine “Yaşlılık ve Demans” konularında eğitim verilmiştir.

Geriatri Uzmanı Dr. Cafer BALCI, “Yaşlılık ve Demans” sunumunda yaşlı gruplarda esas hedefin; yaşam kalitesinin arttırılması ve korunması olduğu üzerinde durmuştur. Ayrıca yaşlılık döneminde, sağlıklı yaşam davranışlarının belirlenmesi ve yaşlılıkta sık karşılaşılan Alzheimer hastalığının erken tespiti ve bu hastalıkların uygun tedavisi için farkında olunmasını belirtmiştir.

"Unutkanlığın yaşlanmanın bir belirtisi olarak kabul edilmemeli mutlaka olası bir demans varlığı açısından araştırılmalıdır."

• demans2.jpg
  • demans4.jpg