MEME KANSERİ TEŞHİSİNDE İLERİ YÖNTEM
16 Kasım 2019

Mammografi Eşliğinde Telle İşaretleme;

Hastanemizde usg ve mammografi tetkiklerinin sonucunda meme dokusunda Radyoloji doktorlarımız tarafından şüpheli bulunan ve cerrahi olarak çıkarılmasına karar verilen lezyonlara telle işaretleme yapılmaktadır.
işlem hastanemiz radyoloji ünitesinde bulunan tomosentez özellikle dijital mammografi cihazında işleme özel aparatlar kullanılarak yapılmaktadır.
Çıkarılmasına kara verilen alan cihazımızda belirlendikten sonra lokal anestezi eşliğinde bir ucu kanca şeklinde olan meme işaretleme teli belirlenen alana yerleştirilmektedir. Telin ucundaki kanca sayesinde tel hareket etmemektedir. İşlem sonrası hastamız ameliyathaneye alınarak ilgili cerrahi hekimimiz tarafından tel takip edilerek şüpheli alan tel ile birlikte çıkarılmaktadır.
Ameliyat sırasında tel ile birlikte çıkarılan meme dokusuna tekrar mammografi tetkiki yapılarak şüphelenilen alanın çıkarıldığından emin olunmaktadır.
Bu işlem Meme kanseri erken teşhisinde ve tedavisinde önemli bir yere sahip olup hastalarımızın meme usg ve mammografi kontrollerini aksatmamalarını diliyoruz.