HASTANEMİZ ARTIK BİR KALP MERKEZİ
19 Aralık 2019

Eskişehir Şehir Hastanemiz Kalp Merkezi, Sağlık Bakanlığı’nın onayı ile Kalp Merkezi olarak çalışmalarına devam ediyor.

Eskişehir Şehir Hastanemiz hizmet vermeye başladığı 27 Ekim 2018 itibariyle 3300 Anjiografi işlem ve 140 Açık kalp ameliyatı ile bölgenin ihtiyaçlarına ve birçok Kalp ve Damar hastası vatandaşın sağlık ihtiyacına cevap verdi.Hastanemiz Sağlık Bakanlığın onay vermesiyle Kalp Merkezi olarak çalışmalarına devam edecek.

Anjiyografide 3 cihaz ve 11 uzman doktor ile acil durumlarda, Kalp ve Damar Cerrahisinde ise 3 ameliyat masası, 5 Uzm. Doktor ile açık kalp cerrahisi gerektiren durumlarda görev yapıyor. Kardiyoloji servisi 46 oda 61 yatak kapasitesine sahip. KVC servinde ise 18 oda ve 24 yatak bulunmakta. Servis odaları hasta ve refakatçilerin tüm bakım ve ihtiyaçlarını cevap şekilde dizayn edildi.Koroner Yoğun Bakım Ünitesinde 10 adet 1.Basamak 15 adet 2. Basamak, KVC yoğun bakım ünitesinde 9 adet 3. Basamak yoğun bakım yatağı bulunmakta.Merkezin Kardiyoloji polikliniklerinde 11 poliklinik odası11 Uzman Doktor ,Kalp ve Damar Cerrahisinde ise 5 poliklinik odası ve 5 Uzman Doktor görev yapıyor.

Eskişehir Şehir Hastanemiz Kalp Merkezinin 7/24 kesintisiz hizmet verdiğine değinen İl Sağlık Müdürümüz Doç. Dr. Uğur Bilge; Sağlık hizmetinde sürekli gelişimi ve mükemmelliği yakalayarak Bölgemiz halkına iyi sağlık hizmetini aynı nitelikte sunma hedefiyle şifa dağıtan Eskişehir Şehir Hastanesinde Sağlık Bakanlığının Onayıyla Kalp Merkezine dönüştüğünü belirterek, merkezde Türkiye’de ve Dünya’da en sık ölüm sebebi olan Kalp hastalıklarına hızlı ve etkin müdahale yapılacağını vurguladı.

İl Sağlık Müdürümüz Doç. Dr. Uğur Bilge; Kalp Merkezine Eskişehir, Kütahya, Bilecik ve Afyonkarahisar gibi çevre illerden ve lüzum halinde tüm Türkiye’den hasta kabul edileceğinin altını çizerek, Kalp Merkezi Acil Servis, Kardiyoloji, Kalp ve Damar Cerrahisi bölümleri ile bütüncül bir yaklaşımla bölgemizin hasta sayı ve ihtiyaçlarına uluslararası standartlarda cevap verecektir, dedi.

• kalp_19122019_1.jpeg
  • kalp_19122019_2.jpeg