HASTANEMİZDE 100. HASTAYA PROSTAT TERMOTERAPİ İŞLEMİ YAPILDI
05 Şubat 2020

Prostat hastalığı tedavisinde ameliyatsız bir seçenek olup tüm dünyada kullanılmaya başlanan, prostatın ısı ile yakılmasını sağlayan anestezi gerektirmeden servis şartlarında yapılabilen  Prostat Termoterapi yöntemi hastanemizde 4 ayda 100 hastaya başarıyla uygulandı. Konuyla ilgili açıklama yapan Üroloji uzmanı Op.Dr. Coşkun Kaya ' 4 ayda hastanemizde 100 prostatlı hastaya bu işlem uygulanıp aynı gün evlerine gönderildiler. Hastalarımızdan 19 tanesi, prostat ameliyatı olması gerekirken anestezi alamadıkları için ameliyat olamayan ve mecburen devamlı idrar sondalı yaşayan hastalarımız idi. Bu hastalarımıza termoterapi yöntemi uygulandıktan sonra 13 hastamız tedaviden fayda gördü, idrar sondalarından kurtuldular, tekrar gündelik yaşantılarına dönüp rahatlıkla camiye, kahveye gidebildiler. Geriye kalan 81 hastamız ise prostat hastası olup ilaç tedavisine rağmen idrar şikayetleri olan orta yaş grubundaki hastalarımızdan oluşmakta idi. Bu hastalarımıza da tedavi uygulandıktan sonra 52 tanesinin şikayetlerinde gerileme olduğu; cinsel yaşamlarını olumsuz etkileyebilecek, idrar kaçırmaya ve ilerleyen dönemde idrar yollarında daralmaya neden olabilecek ameliyata gerek kalmadığı saptandı. İlimizde ve çevre illerde bu yöntem sadece Eskişehir Şehir Hastanesi'nde ücretsiz bir şekilde uygulanmakta olup bu imkanı sağlayan hastane yönetimimize ve bize güvenip canlarını emanet eden tüm hastalarımıza teşekkür ederiz.' dedi.