Uzm. Dr. Kenan GÜVENÇ EL CERRAHİSİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİYOR.
04 Mart 2020

HASTANEMİZ ÖZELLİKLİ HİZMETLERİ: EL CERRAHİSİ
Merhaba, kamudaki tek el cerrahisi uzmanısınız. Bize kendinizi tanıtır mısınız?
-El cerrahisi uzmanı Dr. Kenan Güvenç. Eskişehir Şehir Hastanesi’nde hizmet vermekteyim.
El cerrahisi özellikli bir birim olarak bilinmektedir. Hangi alanlar sizin uzmanlık alanınıza dahildir?
-El cerrahisi el ve üst ekstremitenin çeşitli travmalarında, mikro cerrahi gibi yardımcı yöntemler kullanarak tedavi eden tıp alanıdır. Uzuv kopmaları, kemik kırıkları, damar-sinir-tendon yaralanmaları, erişkin veya çocukluk çağında görülen brakiyal pleksus yaralanmaları, romatizmal hastalıklar ve dejeneratif hastalıklar sonucunda gelişen fonksiyonel şekil bozukluğunun tedavisi, el ve üst ekstremitenin tümörleri, konjenital anomaliler, serebral palsi ve erişkin çağda görülen beyin felci sonucu oluşan el ve üst ekstremitenin fonksiyon bozukluğunun düzeltilmesi ilgi alanımızdır. Ayrıca karpal tünel sendromu, kübital sendromu gibi sinir tuzaklanmaları, tetik parmak, lateral epikondilit gibi tendon hastalıkları, dupuyten kontraktürü, el bilek eklemini oluşturan kemiklerin kırıkları veya bozukluklarının tedavisi ile ilgilenmekteyiz.
Teşekkür ederiz. Hastanemizdeki yeni göreviniz hayırlı olsun.
-Teşekkür ederim.

İzlemek İçin Tıklayınız.