9 - 15 Mart haftası dünya genelinde aşırı tuz tüketiminin sağlık üzerine olumsuz etkilerine yönelik farkındalık oluşturulması, bilgilendirme yapılması ve aşırı tuz tüketiminin azaltılması amacıyla “Dünya Tuza Dikkat Haftası” olarak kutlanmaktadır.
Aşırı tuz tüketimini azaltmak için;
Yaptığınız yemeklerde kullandığınız tuz miktarını yavaş yavaş azaltın.
Yemeklerinizi lezzetlendirmek için tuz yerine; çeşitli baharatlar, dereotu, maydanoz limon ve sarımsak gibi gıdalar kullanın.
Çocuklarınızda yemeklerine tuz ekleme alışkanlığı gelişmemesi için sofranızdan tuzu ve tuzlu sosları kaldırmanızda fayda var.
Turşu, konserve, salamura yaprak, zeytin ve peynir gibi besinleri kullanmadan önce mutlaka suyla yıkayın/suda bekletin; daha fazla taze sebze ve meyve tüketin.
Sağlıklı Bir Yaşam İçin Daha Az Tuz...