HASTANEMİZDE KABURGA KIKIRDAĞINDAN YENİ BURUN OLUŞTURULDU
06 Ağustos 2020

Eskişehir Şehir Hastanesi K.B.B. kliniği olarak özellikli sağlık hizmetine devam ediyoruz. Kliniğimiz doktorlarından Op.Dr.Ali ALAİYE ye başvuran bir hastamız, 2 yıl önce başka bir hastanede Septoplasti olarak adlandırılan burun içerisinden kıkırdak ve kemik ameliyatı geçirmişti. Ancak hastamızda burundan nefes alma problemleri devam etmiş, aynı zamanda da burun sırtında çökme olarak ifade ettiği şekil problemi gelişmişti.
Bu şikayetlerle tarafımıza başvuran hastanın muayenesi yapıldı. Hastanın detaylı değerlendirilmesi ve görüntüleme işlemleri sonrasında hastamıza revizyon burun ameliyatı planlandı.Ameliyatta burun içerisinde yeterli kıkırdak doku olmadığı görüldü .Burun yapısını yeniden inşaa etmek ve kıkırdak desteğini sağlamak için hastamızın kaburga kıkırdağından bir parça alınarak hastamıza yeni bir burun yapıldı.
Ameliyatı yapan K.B.B. uzmanımız
Op. Dr. Ali ALAİYE ''Genelde, burun ameliyatlarında her şey yolunda gittiği takdirde ameliyat olduğu günün ertesi sabahı hastalarımızı taburcu etmekteyiz. Ama taburculuk süresinin hastaya ve izolasyon koşullarına göre de değişebileceğini ifade etti. Bu hastamız yaklaşık 1 hafta içinde burun kalıbı, dikişleri ve burun bantları alınıp normal hayatına sağlıklı olarak dönebilmiştir. Hastamız şuan burun görüntüsünden ve nefesinden çok memnun olduğunu ifade etmektedir.
Op. Dr.Ali Alaiye hastanemizde özellikli işlemlerin yapılmasında desteği olan sağlık yöneticilerine ve tüm ekip arkadaşlarına teşekkürlerini bildirdi.

• ameliyat_07082020_1.jpeg
  • ameliyat_07082020_2.jpeg