SPOR HEKİMİ UZM. DR. MEHMET EMİN AKÇER HASTA KABULUNE BAŞLAMIŞTIR.
08 Eylül 2020

Spor hekimliği; egzersiz, antreman ve sporun, ayrıca hareket eksikliğinin (sedanter yaşamın) sağlıklı ve hasta bireylerin üzerindeki etkilerini inceleyen, korunma, tanı, tedavi ve rehabilitasyon konularında ve harekete katılan tüm bireylere yardımcı olacak çalışmalar üreten, teorik ve uygulamalı bir tıp dalıdır. Spor Hekimliği hem koruyucu hem de tedavi edici hekimlik uygulamalarını içine alan multidisipliner bir uzmanlık dalıdır. Spor Hekimliği egzersiz fizyolojisi ve biyokimyası, spor travmatolojisi ve sportif rehabilitasyon gibi konulara odaklanmakla birlikte sporcuların ve rekreaktif amaçlı spor yaralanmalarının oluş mekanizmalarını saptama ve yaralanma insidansı azaltma, antremanların sporculara daha yararlı olmasını sağlama ve yaralanan sporcuların en kısa zamanda eski performans düzeylerine ulaşmalarını sağlama hizmetleri vermektedir. Eskişehir Şehir Hastanesinde; amatör ve profesyonel sporcuların yıllık lisans muayeneleri, spor yaralanmalarının teşhis ve tedavileri, ameliyat öncesi ve sonrası sportif rehabilitasyonları, konularında hizmet vermeye başlamıştır. Muayene olmak isteyen sporcularımız online randevu alarak hastanemize başvurabilirler.

• mehmet_amin_akcer_08092020_kapak.jpeg