19 MART DÜNYA UYKU GÜNÜ HASTANEMİZDE KUTLANDI
19 Mart 2021

Uyku tıbbının tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemi gün geçtikçe artmaktadır. Uykunun pasif bir dinlenme süreci olmadığı, gün boyunca yıpranan beyin ve vücut fonksiyonlarının aktif olarak uyku sırasında tamir edildiği artık herkes tarafından bilinmektedir.  Bu nedenle günümüzde hem dünyada hem de ülkemizde uyku hekimliği ile ilgili eğitim almış uzman hekimler tarafından hastalar değerlendirilmekte, uyku çalışmaları modern uyku laboratuvarlarında yapılmaktadır.  Eskişehir Şehir Hastanesi  Uyku Bozuklukları Merkezimiz 11 yatak kapasitesiyle hizmet vermektedir. Uyku Bozuklukları Merkezimizde günümüzün en modern ekipmanları bulunmaktadır. Merkezimizde hastalarımızın tüm verileri, eğitimli ve deneyimli teknisyenler eşliğinde gece boyunca kaydedilmektedir. Bu veriler daha sonra uzman hekimlerimiz tarafından incelenip rapor haline getirilmekte, ardından hastalığına uygun tedavi planlanmaktadır.

Eskişehir Şehir Hastanesi Uyku Hekimleri olan Göğüs Hastalıkları Uzmanları Uzm. Dr.Bengü DOĞAN, Uzm.Dr.İlknur ŞAHİN, Uzm. Dr. Arzu YURDASİPER, Nöroloji Uzmanları Uzm.Dr.Özlem ŞAHİN, Uzm. Dr. Selahattin AYAS, Uzm.Dr.Pınar UZUN USLU;  KBB Uzmanları , Doç.Dr. Vural FİDAN'a başvurabilirler.

• uyku_19032021_2.jpeg
  • uyku_19032021_1.jpeg