UZM. DR.TEVFİK BARIŞ KOÇAK BİLGİLENDİRİYOR
01 Nisan 2021

HASTANEMİZ ANJİO LABORATUVARININ YETENEKLERİ ARTIYOR
Beyin Damar anjiyografi görüntüleme (serebral dijital subtraksiyon anjiyografi) işlemi kasığa 0,5 cm lik kesi yapılması sonrası kasık atar damara (femararter) borucuklar (kateterler) kullanılarak yapılan bir görüntüleme yöntemidir.
Beyin zarlarına kanamada (subarakroid kanama) beyinde tümör görülmesi, beyinde damar yumaklarının (AVM) oluşmasının değerlendirilmesinde kullanılan tanı yöntemlerinden biridir. Beyin damarlarında baloncuk oluşması (anevrizma) tanısında en iyi (altın standart) yöntemdir.
İşlem sonrası hastamız 4 saat boyunca hastanede takip edilip, problem oluşmaması halinde aynı gün taburcu edilmektedir.
Bu yöntem kullanılarak anevrizma ve damar yumaklarının tedavisi de yapılabilmektedir.

• anjio_01042021_1.jpg