14 KASIM DÜNYA DİYABET GÜNÜ
23 Aralık 2021

Dünya Diyabet Günü 1921 yılında insülini bularak şeker hastası milyonlarca hastanın tedavisini mümkün kılan Fredrick Bantig'in doğum yıl dönümü anısına, her yıl 14 Kasım'da Dünya Diyabet Günü düzenlenerek, çeşitli etkinlikler yapılmaktadır. Eskişehir Şehir Hastanesi olarak 14 Kasım Dünya Diyabet Günü vesilesiyle diyabet hastalığına dikkat çekmek ve diyabet hakkında farkındalığı artırmak amacıyla Diyabet Eğitim Birimimiz. Hastanemiz B Blok giriş katında stand açarak gelen kişilere  diyabet hastalığı hakkında bilgilendirme broşürleri verilmesi sağlanmıştır.
Günümüzde 425 milyondan fazla insan diyabetle yaşamaktadır. Bu bireylerin çoğu; düzenli fiziksel aktivite, sağlıklı ve dengeli beslenme ve sağlıklı yaşam ortamlarının teşvik edilmesi yoluyla hastalığa yakalanma riskinin büyük oranda önlenebilir olduğu Tip 2 diyabetli bireylerdir.
Dünya Diyabet Günü ile hedeflenen esas konu, diyabet farkındalığı yaratarak diyabete bağlı ölümleri engellemek ve diyabet tanısı alan hastaların sayısını azaltmaktır. Dünya Diyabet Günü’nde diyabetle mücadele etmek için belirlenen amaçlar aşağıda verilmiştir:

Etkin diyabet yönetimi için doğru politikanın geliştirilerek uygulanması amaçlanır.
Diyabetin önlenmesine ek olarak diyabet hastalarına erken teşhis konması hedeflenir.
Diyabet ve komplikasyonlarının tedavilerinin daha etkin şekilde yapılması istenir.
Çocukluk çağında olan diyabet hastalarının daha kaliteli bakım ve tedavi hizmeti alabilmeleri amaçlanır.
Dünya Diyabet Günü çalışmaları ile tip 2 diyabet ve obezite önlenmek istenir.

• diyabet_18112021_1.jpeg
  • diyabet_18112021_2.jpeg