DÜNYA ULUSLARARASI SIFIR ATIK GÜNÜ
31 Mart 2024

Eskişehir Şehir Hastanesinin 2020 yılında 'Sıfır Atık Belgesi' aldığını belirten İl Sağlık Müdürümüz Doç. Dr Yaşar Bildirci, “'Sıfır Atık Belgesi'nin alınması sürecinin sonrasında da çeşitli organizasyonlar, eğitimler ve ekipmanların tedariği ile birlikte atık miktarını azaltmayı, atıkları uygun bir şekilde ayrıştırmayı ve ayrıştırdığı atıkları da uygun bir şekilde depolayarak atığın dönüştürülmesi sürecinin içerisinde aktif olarak yer almıştır.  Bu süreci başarı ile sürdüren Şehir Hastanesi İstanbul'da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nca organize edilen Uluslararası 3'üncü Sıfır Atık Zirvesi'nde, Sayın Cumhurbaşkanı'mızın eşi hanımefendi Emine Erdoğan tarafından 12 kategoride verilen ödüllerden 'kurum ve kuruluşlar' kategorisinde en iyi uygulama ödülüne layık görülmüştür” dedi. İl Sağlık Müdürümüz Doç. Dr. Yaşar Bildirici, Eskişehir Şehir Hastanesi’nin, kamu hastaneleri içinde bugüne kadar bu ödülü hak etmiş tek hastane olduğunu kaydeden Bildirici, “Bundan sonraki süreçte ülkemizin hedef koyduğu 2053 yılında tüm atıklarını dönüştürmüş ülke hedefine yönelik plan ve projelerine hiç durmaksızın devam edecektir” dedi.  İlimiz, ülkemizde projenin en etkin şekilde uygulandığı iller arasında başlarda yer almaktadır. İlimizin önemli yatırımlarından biri olan Eskişehir Şehir Hastanesi de bu konuda büyük titizlik göstermekte ve Sıfır Atık Projesi’ni hastanenin tüm birimlerinde uygulamaktadır. Yüksek standartlı sağlık hizmetleriyle şehrimizin itibarını ve farkını açıkça ortaya koyan Şehir Hastanesinde, bu yüksek standardın yalnızca sunulan sağlık hizmetlerinin yanısıra, bir bütün olarak insan ve çevre sağlığını, ekolojik dengeyi gözeterek gerçekleştirilmesi bakımından Sıfır Atık Projesinin uygulanması son derece memnuniyet verici olduğunu belirtti.
Fotoğraflar;