HASTANEMİZDE HEMŞİRELER VE EBELER GÜNÜ PROGRAMI YAPILDI
11 Mayıs 2024

Eskişehir Şehir Hastanemizde gerçekleşen programa İl Sağlık Müdürümüz Doç. Dr. Yaşar Bildirici, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. Serkan Ceyhan, Hastanemiz Başhekim Vekili Doç. Dr. Mustafa Sungur ve hastane personellerimizin katılımıyla gerçekleşti.

Programa saygı duruşu ve istiklal Marşının okunmasından ardından

Hastanemiz Başhekim Vekili Doç. Dr. Mustafa Sungur konuşmasında;

“Hemşirelik ve ebelik, sağlık hizmetlerinin temel taşlarından biridir. Ebelerimiz ise doğum sürecinin önemli bir parçasıdır. Hamilelikten doğuma, ve hatta sonrasına kadar, ebeler anne ve bebeklerin sağlık ve refahını korumak için önemli bir rol üstlenirler. Bugün, sizlerin değerini ve katkılarını kutlamak için özel bir gün. Bu günü, sizlere teşekkür etmenin ve minnettarlığımızı ifade etmenin bir yolu olarak düşünmekteyiz.Sizlerin emeklerine ve özverilerinize bir kez daha teşekkür ediyoruz.”

Hastanemiz Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Nurcan Turan konuşmasında;

“Hemşireler ve ebeler, insan hayatına dokunan kutsal mesleklerin temsilcileridir. Hemşireler hastaların tedavilerini ve bakımını üstlenirken, kimi zamanda dert ortağı olup, hastaların güç aldıkları en temel varlık haline gelmektedir. Ebelerimiz ise doğum öncesi ve sonrası süreçte annelerimizin yanında olup insanoğlunun başına gelen en büyük mucizelerden birine yardım ve şahitlik etmektedir.Dünyanın sağlığını tehdit eden Pandemi sürecinde, asrın felaketi olarak adlandırılan Maraş depreminde sağlık çalışanları olarak, büyük özveri ve cesaretle mücadele ettiniz. Sağlık sisteminin vazgeçilmez birer parçasısınız. Bende Bu vesileyle, tüm ebe ve hemşire arkadaşlarımı yürekten kutluyor, sağlıklı, mutlu başarılı bir meslek hayatı diliyorum.”

İl Sağlık Müdürümüz Doç. Dr. Yaşar Bildirici konuşmasında;

“Hemşirenin kız kardeşi simgesiyle öne çıkmış modern hemşireliğin kurucusu azimle çalışan ve herkese kucak açan Florence Nightingale’in doğum günü Dünya Hemşireler günü olarak kutlanmaktadır. Pandemi sürecinin başından bugüne kadar fedakârca çalışan, vefanın ve hürmetin en iyisini hakeden başta tüm hemşirelerimiz ve ebelerimiz olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımızın Hemşireler ve Ebeler Gününü kutluyorum. Gerek pandemi ve yakın zamanda yüzyılın afeti olarak adlandırılan depremde vefat eden sağlık çalışanlarımızın ve tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum.”

Hastanemizin En Kıdemli Hemşiresi Saniye Fırat konuşmasında;

“Sevgili arkadaşlarım 40 yıllık meslek hayatımda anladığım en değerli şey şu ki hiçbir meslek grubunda bizim kadar özveri ve bizim kadar gurur, huzur duyma ve hakedilmişlik yok. İşte bu yüzden iyi ki varsınız, yolumuz hep aydınlık ve açık olsun.”

Hastanemizin En Kıdemli Ebesi Dursen Kanca konuşmasında;

“Mesleğimizin kutsallığına inanarak büyük bir sevgiyle hizmet eden gece, gündüz demeden özveriyle görev yapan başta çalışma arkadaşalarım olmak üzere tüm ebelerimizin Ebeler Gününü kutluyor, ülkemizin sağlığına yapmış oldukları katkılardan dolayı şükranlarımı sunuyorum.”

Hastanemiz En Genç Hemşiresi Kaan Muharrem Yıldırım konuşmasında;

“Bugün burada, sağlık hizmetlerinde kilit bir rol oynayan ve toplumumuzun sağlığını korumak ve geliştirmek için büyük çaba sarf eden hemşireler ve ebeler gününü kutlarken, hemşirelerin mesleklerindeki değerini ve önemini herzaman takdir etmemiz gerektiğini unutmamalıyız. Onların fedakarlıkları, toplumumuzun sağlığı ve refahı için hayati bir öneme sahiptir. Tüm hemşirelerimize içten teşekkürlerimi sunuyor, Hemşireler gününü kutluyorum.”

Hastanemiz En Genç Ebesi Sezen Kayak konuşmasında;

“Bu mesleğe yeni başlamış bir ebe olarak kendimi yetersiz hissettiğim zamanlar olsa da, profesyonel bir meslek haline gelen ebelikte hala usta çırak ilişkisi içerisinde olumlu birçok deneyim ve kazanımlar elde edebiliyoruz. Bu yüzden ebelik mesleğinde uzun yıllardır bulunan ,iş hayatımda bir yerlere güzel dokunuşlar yapan, bana mesleğimi daha da sevdiren tanıdığım bütün ebelere teşekkürü bir borç bilirim.” dedi.

Program pasta kesimi ve fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Fotoğraflar;