ESKİŞEHİR SAĞLIK TURİZMİNDE İLK 10'DA
01 Temmuz 2024

İl Sağlık Müdürümüz Doç. Dr. Yaşar Bildirici, Eskişehir’in kurumsal ve modern sağlık tesisleri ile yetişmiş uzman sağlık ekibinin yanı sıra, tarihi, kültürel zenginlikleri, termal turizmi potansiyeliyle tercih edilebilirliği yüksek bir sağlık turizmi merkezi haline gelmeye aday olduğunu belirtti.
EN ÇOK ASYA PASİFİK’TEN GELDİLER
Sağlık turizmi için gelen ziyaretçilerin Türkiye’de en çok tercihi iller arasında Eskişehir’in ilk 10’da yer aldığına dikkat çeken İl Sağlık Müdürümüz Doç. Dr. Yaşar Bildirici, “Eskişehir uluslararası sağlık turizmi alanında birçok modern hastane ve sağlık merkezi ile uluslararası standartlarda hizmet sunmaktadır. Sağlık Bakanlığı verilerine göre Eskişehir’e yapılan uluslararası başvurular 2021 yılında yüzde 0,18 iken, 2023 yılında yüzde 2,1’e yükselmiştir. Gelen hastaların yüzde 30’u kamu hastanelerinden, yüzde 12’si üniversite hastanesinden, yüzde 58’i özel hastane ve muayenehanelerden hizmet almıştır. Uluslararası sağlık turizmi alanında Eskişehir’i çoğunlukla Asya Pasifik, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika ülkeleri tercih etmiştir” dedi.
AVRUPA STANDARTLARINDA HİZMET
Eskişehir’deki kamu hastanelerinden bahseden İl Sağlık Müdürümüz Doç. Dr. Yaşar Bildirici, şunları söyledi: “Eskişehir Şehir Hastanemiz bin 150 yatak kapasitesi, 37 ameliyathanemiz ve 450 hekimimiz ile hizmet vermektedir. Hastanemizde her türlü cerrahi ve dahili tanı, tetkik ve tedaviler yapılmaktadır. Hastanemiz yeni başlayan parkinson hastalarına beyin pili ameliyatı ile ülkemizde kamu hastanelerinde sayılı merkezlerden birisi konumundadır. Bu da sağlık turizmi açısından ilgi çekici bir alan olacaktır. Kalp damar cerrahisinde By-pass cerrahisi hastaları da hedef kitlemizdir. Geleneksel ve tamamlayıcı tıp ünitemizde ozon, kupa ve hacamat tedavisi sağlık turizmi açısından ilgi çekici bir diğer alandır.
Yunus Emre Devlet Hastanemiz yukarıda bahsettiğimiz alanlarla birlikte özellikle tüp bebek tedavisinde, kornea naklinde ve fizik tedavi ve rehabilitasyon alanında başarılı hizmetler verilmektedir. Eskişehir Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi olarak ise sağlık turizmi kapsamında yurtdışından gelen hastalarımızın ağız ve diş sağlığı ihtiyaçlarına yönelik olarak tüm restoratif tedavi işlemleri ve bunun yanında estetik ihtiyacını karşılayacak şekilde ortodontik tedaviler ve implant uygulamaları yapılmaktadır. Hastanemiz sağlık hizmetlerinde teknolojik alt yapı konusunda Avrupa standartlarını yakalamış olup hastaların mevcut diş problemlerinin tespit ve teşhisinde yapay zeka uygulamasını da yerli yazılımla ülkemizde ilk defa pilot uygulama olarak devreye almıştır.”