TURKOVAC AŞI MERKEZİMİZ VATANDAŞLARIMIZIN YOĞUN İLGİSİNİ ÇEKİYOR
09 Şubat 2022

Yerli aşı TURKOVAC'ın, Eskişehir Şehir Hastanesinde uygulanmasına devam ediliyor.
Türk bilim insanlarımız tarafından yüzde 100 yerli olarak geliştirildikten sonra Faz-3 çalışmaları başarıyla devam eden ve ‘Acil Kullanım Onayı’ ile vatandaşlarımızın hizmetine sunulan Inaktif Aşımız Eskişehir Şehir Hastanesi Aşı Polikliniklerinde vatandaşlarımıza Alo 182- MHRS üzerinden randevulu bir şekilde uygulanıyor. Hatırlatma dozlarının önemi Sn. Bakanımız Dr. Fahrettin KOCA tarafından paylaşıldıktan sonra randevulara yoğun bir ilginin olması bizleri gururlandırıyor.
Bu hastalarımızdan biri de Nevşehir'den Eskişehir’e gelen 57 yaşındaki Dursun Demir, yaptığı açıklamada: 3 doz Sinovac aşısı olduğunu belirterek, 4. doz hatırlatma aşısını da Yerrli ve Milli olan TURKOVAC'dan yana kullandığını söyledi. Aşı için hastaneye gelen 59 yaşındaki eşi Dudu Demir ise yerli bir aşı olduğunu için TURKOVAC'ı tercih ettiğinin altını çizdi.
Eskişehir Şehir Hastanesinde TURKOVAC aşısı yaptıran 50 yaşındaki Jale Tınaztepe de daha önce 2 doz BioNTech aşısı olduğuna değinerek, "3. doz için TURKOVAC'ı tercih ettim. Sebebi yerli ve milli olmasıdır. Devletime ve yaptığı çalışmalara güveniyorum. Herkesin bir an önce aşılarını yaptırmalarını öneriyorum." dedi.
Hastalarımızın aşı takvimlerini tamamlamalarını, bilhassa da hatırlatma dozlarına gereken hassasiyeti göstererek TURKOVAC aşını tercih etmelerini öneriyoruz.
Sağlıklı Günler Dileriz.

• turkovac_09022022_4.jpeg