HASTANEMİZDE 14 MART TIP BAYRAMI ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ
16 Mart 2022

Eskişehir Şehir Hastanesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programa; Eskişehir Valimiz Erol Ayyıldız, Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı, Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Tuncay Döğeroğlu, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, Eskişehir Adli Yargı Adalet Komisyon Başkanı Osman Soydal, Eskişehir Vali Yardımcısı İsmail Soykan, Eskişehir İl Jandarma Alay Komutanı Ercan Atasoy,  Eskişehir Ak Parti İl Başkanı Av. Zihni Çalışkan, Eskişehir Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı İsmail Candemir, Eskişehir İl Sağlık Müdürü Vekili Dr. Turhan Sulhan, Hastane Başhekimimiz Dr. Öğr. Üyesi Yaşar Bildirici, Sağlık İdarecileri, diğer ilgililer ve sağlık çalışanları katıldı.

Programa saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Törende Eskişehir Valimiz Erol Ayyıldız, Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı, Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, Eskişehir İl Sağlık Müdürü Vekili Dr. Turhan Sulhan, Hastane Başhekimimiz Dr. Öğr. Üyesi Yaşar Bildirici, katılımcılara hitap ederek 14 Mart Tıp Bayramını kutladılar.

14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Eskişehir Şehir Hastanemizce hazırlanan programa katılanlara teşekkür eden Başhekimimiz Dr. Öğr. Üyesi Yaşar Bildirici " Türk hekimliğinin ülke tarihinin her döneminde imzasının görüldüğüne değinerek, Türk bayrağının dalgalandığı her coğrafyada bir Mehmetçik cesaretiyle, azmiyle, kararlılığıyla Türk hekimlerinin görev yaptığını vurguladı. "dedi.

İl Sağlık Müdürü Vekili Dr. Turhan  Sulhan  yaptığı konuşmada; sağlık çalışanlarının insan yaşamının devam için önemini dile getirdi.

14 Mart Tıp Bayramı Eskişehir Şehir Hastanemizde düzenlenen programda konuşan Eskişehir Valimiz Erol Ayyıldız konuşmada, insanın temel haklarından en başta gelenin sağlık olduğunu vurguladı.

Sağlıklı bir yaşama sahip olmanın toplumun en temel ve önemli unsuru olduğunu anlatan Ayyıldız, şöyle konuştu:

"Sağlık olmazsa hiçbir şey olmaz. Fedakarca görev yapan sağlık camiamızın tüm çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutluyorum. Sağlık hizmetlerinin en üst seviyeye çıkartılması hepimizin ortak amacıdır. Hayatın her alanında olduğu gibi tıp alanında da bilimsel gelişmeler yaşanmış, bugün gelinen noktada sağlık alanında ülkemiz önemli bir noktaya ulaşmıştır. Doğumdan ölüme sağlıkla ilgili ne varsa bizden daha iyi sunan ve bu işe sahip çıkan dünyada başka bir devlet yoktur. Geleneğimizden aldığımız 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' şeklinde miras kalan yönetim anlayışımıza sadık bir çizgide, devletin yaşamasını insana bağlayan, insan odaklı bir yönetimi esas alan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'miz vatandaşlarımıza sunulan sağlık hizmetlerinin kalitesini eskisiyle mukayese edilemeyecek düzeyde artırmıştır."

"Çok kutsal bir mesleği icra ediyorsunuz" dedi.

Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı yaptığı konuşmada; Kovid-19 salgını sürecinde sağlık çalışanlarının olağanüstü fedakarlık gösterdiğini anlatan Avcı, şunları kaydetti:

"Hepinize teşekkürlerimizi arz ediyorum. Çok kutsal bir mesleği icra ediyorsunuz. Bunu zaman zaman çok güç koşullarda yerine getiriyorsunuz. Şunu da biliyorsunuz; bu büyük fedakarlıkların karşılığı ne yapılsa hakkıyla ödenemez. Onun için sizlere teşekkür etmekten başka şu anda söyleyebileceğim fazla bir şey yok. İnşallah bundan sonraki 14 Mart Tıp Bayramlarında, sorunların büyük ölçüde çözüldüğü bayramları hep birlikte kutlarız."  dedi.

Konuşmaların akabinde Anadolu Üniversitesi Klarnet Beşlisi tarafından müzik dinletisi sunulan etkinlik, plaket takdimi ve pasta kesilmesiyle sona erdi.

• 14mart_15032022_1.jpeg
  • 14mart_15032022_2.jpeg