HASTANEMİZDE ÖNEMLİ ETKİNLİK
21 Mart 2022

Eskişehir Valiliği himayesinde, Uzm. Dr. Dilek Didem Ayyıldız’ın koordinesinde yürütülmekte olan Sağlıklı Yaşam Projesi (Mobil KETEM Destek Projesi) Odunpazarı İlçe Tanıtım Toplantısı yapıldı.

Eskişehir Şehir Hastanesinde yapılan toplantıya Uzm. Dr. Dilek Didem Ayyıldız, Odunpazarı Kaymakamı Ömer Ulu ve eşi Deniz Ulu, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ercan Atasoy’un eşi Ünzile Atasoy, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge, Eskişehir Halk Sağlığı Başkanı Erdinç Özkurt, Eskişehir Şehir Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Yaşar Bildirici, Şehit Polis Memuru Şenel Çakır’ın kıymetli eşi Fatma Çakır, Odunpazarı İlçesi Kurum Amirleri ve eşleri, Odunpazarı ilçesi Muhtarları ve eşleri, Sağlık Personeli, Müftülük personeli ve eşleri, Halk Eğitim Müdürlüğü Personeli, Okul Müdürleri, Rehber Öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Toplantı, Odunpazarı İlçe Sağlık Müdürü Dr. Kadir Ayberk Karagöz, Odunpazarı Sağlıklı Hayat Merkezi hekimi Sevgi Duman, Eskişehir Şehir Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi. Yaşar Bildirici, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Erdinç Özkurt, ve İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge’nin sağlık alanında Odunpazarı İlçesinde yapılan çalışmalar hakkında verdiği bilgiler ile Odunpazarı Kaymakamı Ömer Ulu’nun konuşmasıyla başladı.

Daha sonra kürsüye gelen Uzm. Dr. Dilek Didem Ayyıldız “Sağlıklı kadın, sağlıklı toplum, sağlıklı gelecek” amacıyla yürütülen projede gerçekleştirilen ve planlanan çalışmalar hakkında bilgilendirme sunumu yaptı. Sayın Ayyıldız sunumunda özellikle Pandemi, ilçelerde yapılan eğitim ve taramalar, kanser ve kanser çeşitleri, sigara bağımlılığı, stres, gençlik, mobil KETEM gibi konularda detaylı bilgiler verdi.

Projenin koordinatörü Sayın Ayyıldız, Eskişehir’in Odunpazarı ve Tepebaşı merkez ilçelerinde KETEM’lerin bulunduğunun altını çizdi. Odunpazarı ilçesinin tüm ilçelerden göç aldığını, yerli ve yabancı turistlerin sirkülasyonunun en fazla olduğu ilçenin Odunpazarı olduğunu ve Eskişehir’in çekirdek yapısını oluşturduğunu ifade eden Sayın Ayyıldız bu nedenle Odunpazarı ilçesinde KETEM projesi çalışmalarının önemini vurguladı. KETEM’lerde taramaların ücretsiz yapıldığını söyleyen Sayın Ayyıldız, şöyle devam etti: “Hem kendimizi hem de yakınlarımızı kanser taraması için ikna etmeye çalışalım. İyi ki varsınız denilen sağlık çalışanlarımız başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızı bu projeye destek olmaya davet ediyorum. Mobil KETEM Destek Projesi aslında sağlıklı yaşam projesidir. İçinde hareketin, sağlıklı beslenme konularının anlatıldığı, sağlıklı bir yaşam kültürünü tesis etmeye yönelik bir projedir. Halkımızın sağlık bilincini oluşturup, kendi sağlığının takipçisi olmasını istiyoruz. Sağlıklı kadın, sağlıklı aile, sağlıklı gelecek mottosuyla bu projeyi oluşturduk. Çünkü kadın geçmişle gelecek arasında bir köprüdür. Kadını sağlıklı tutarsak aile de sağlıklı olur. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

• ketem_21032022_kapak.jpg
  • ketem_21032022_12.jpeg