HASTANEMİZ CERRAHİ KLİNİĞİNİN BAŞARISI BASINDA
05 Nisan 2022

haber_05042022.jpg
Kanserin neden olduğu karaciğerindeki kitleden kapalı yöntem operasyonuyla kurtuldu
Eskişehir'de kanser nedeniyle bir göğsü ve rahmi alınan 66 yaşındaki kadın hasta, rutin kontrol için geldiği Şehir Hastanesinde karaciğerinde hastalığından dolayı oluşan hasarlı doku kapalı (laparoskopik) yöntemle ameliyat edildi.

Eskişehir'de yaşayan 2 çocuk annesi Neşe Turhan, 6 aylık rutin kontrol için geldiği Şehir Hastanesinde karaciğerinde kansere bağlı hasar tespit edildi. Hastanenin Onkoloji Konseyi'nde alınan kararla Turhan'ın laparoskopik yöntemle ameliyat edilmesi kararlaştırıldı.

Şehir Hastanesi Genel Cerrahi ve Cerrahi Onkoloji Uzmanı Op. Dr. Mustafa Tercan tarafından yaklaşık 1 saat süren operasyonda karaciğerindeki lezyondan kurtulan Turhan'ın safra kesesindeki taşlar da temizlendi. Neşe Turhan, operasyonun ardından 4 günlük tedavi sonucunda sağlığına kavuştu.

Op. Dr. Mustafa Tercan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Turhan'ın yaklaşık 7 yıl önce meme kanseri operasyonu geçirdiğini belirterek, bu ameliyatın ardından hastayı takip ettiklerini söyledi.

Takip süresinde Turhan'ın karaciğerinde bir metastaz saptandığını ve tıbbi tedaviyle kontrol edilmeye çalışıldığını ifade eden Tercan, şöyle konuştu:

"Ancak hastanemizin Onkoloji Konseyinde hasta önümüze getirildiğinde 2,5 santimetre çapındaki kitlenin çıkarılmasına karar verdik. Hastamızı ona göre hazırladık. Aynı zamanda hastamızın safra kesesinde taşı vardı. Bu operasyonu ikisini bir arada gerçekleştirmenin karanını aldık. Hastamızı yatırdık. Ameliyat sırasında önce safra kesesini çıkardık. Daha sonra karaciğerdeki metastatik lezyonu, sorunsuz olarak laparoskopik yöntemle çıkarttık. Operasyon yaklaşık 1 saat kadar sürdü. Rahat diyebileceğimiz bir ameliyat oldu. Kapalı ameliyat olması hastalarımız için çok büyük bir avantaj hastanede yatış süresini azaltmakta aynı zamanda bir kesisi olmadığı için ameliyat sonra ağrıları da daha az oluyor."

Op. Dr. Tercan, tedavi edilebilen bir hastalık olan kanserin tarama programlarıyla da önlenebileceğinin altını çizdi.

Neşe Turhan ise kanser nedeniyle göğsünün ve rahmimin alındığını belirterek, daha sonrasında 6 ayda bir kontrole geldiğini bildirdi.

En son kontrolünde bazı rahatsızlıkların ortaya çıktığını anlatan Turhan, "Doktorum sağolsun yardımcı oldu. Bundan da kurtardı beni. Çok mutluyum ve huzurluyum. 6 aylık kontrollerimi hiç ihmal etmiyorum. Çok şükür şu anda çok rahatım." dedi.