HASTANEMİZ GELENEKSEL TAMAMLAYICI TIP (GETAT) BİRİMİMİZ GÜÇLENDİ
07 Nisan 2022

Eskişehir Şehir Hastanesi Geleneksel Tamamlayıcı Tıp (GETAT) birimimiz uzman hekimleriyle sağlık hizmet yelpazesini genişletmiştir.
GETAT birimizde haftanın Salı günü Uzm. Dr. Ayşe TAMBOVA, Çarşamba günü Uzm. Dr. Melek YÜCEL tarafından Hacamat (Kupa) hizmeti verilmektedir. Perşembe günü Uzm. Dr. Nargüler AKSU TOMUŞ tarafından Hacamat(Kupa) ve Ozon tedavi hizmetleri verilmektedir
GETAT birimimize vatandaşlarımız Alo 182/ MHRS üzerinden randevu alınabilmektedir.
HACAMAT (Kupa Terapi): Halk arasında bardak çekme olarak adlandırılan kupa terapisi bir rahatsızlıktan kurtulma ya da genel sağlığı korumak amacıyla yapılan, bölgesel vakumlama işlemidir. Kupa tedavisi; vücutta kas-iskelet sistemi, sinir sistemi ya da visseral (iç organlar ile ilgili) problemlerin tedavisinde kullanılabilmektedir. Omurga çevresine yapılan uygulamalarla omurganın iki yanından çıkan ve iç organlara giden sinir çıkışlarına yakın bölgelere uygulanan kupa tedavisi hedef organ ya da ona bağlı sekonder problemlerin çözümü açısından etkili bir rol oynamaktadır.
Kas-İskelet Problemleri(Bel, Boyun, Sırt ağrıları, romatizma gibi)
Bağışıklık Sistemi Rahatsızlıkları
Kronik Yorgunluk