HER YENİDOĞAN ADINA BİR FİDAN
21 Ekim 2022

‘Her Yenidoğan’adına Bir Fidan’’Dikim’i Gerçekleştirildi.
İl Sağlık Müdürlüğümüz ile Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü arasında yapılan her yenidoğan adına bir fidan dikilmesine ilişkin işbirliği protokolü çerçevesinde son bir yıl içerisinde Eskişehir Şehir Hastanemizde doğan 4021 bebek, Yunusemre Devlet Hastanesi'nde doğan 1079 bebek toplamda 5100 bebek adına Odunpazarı ilçesi Kanlıpınar mevkiinde fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi.
Etkinliğe İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri Şehir Hastanesi yöneticileri, Yunus Emre Devlet Hastanesi yöneticileri, ,Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri ve anne-baba ve bebeklerimiz katıldı.
Şehrimize yeni yeşil alanlar kazandırmak, topluma ağaç ve orman sevgisini aşılamak, fidan dikme alışkanlığı edindirmek amacıyla Eskişehir Şehir Hastanemizde doğan ‘’Her Yenidoğan Adına Bir Fidan’ ’dikim etkinliği gerçekleştirildi.
Sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirilen proje kapsamında Eskişehir Şehir Hastanemizde doğan her bebeğin annesine, taburcu olmadan önce, bebeği adına düzenlenmiş bir fidan sertifikası takdim edilmekte olup her yıl ağaç dikim mevsiminin gelmesi ile her bir bebek için bir fidan dikiminin yapılmaktadır. Fidanların temini, koruma, sulama ve bakımını üstlenen Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğüne, işbirliği için teşekkür ederiz.