OCAK AYI RAHİM AĞZI KANSERİ FARKINDALIK AYI
16 Ocak 2023

Ocak ayı tüm Türkiyede Rahim Ağzı (Serviks) kanseri farkındalık ayı olarak belirlenmiş olup hastanemizde de bu konuya dikkat çekmek için çeşitli etkinlikler yapılmaktadır.
Rahim ağzında başlayan bir kanser türü olan bu hastalıkta tarama yöntemleri ile erken tanı konularak hastalığa bağlı ölüm oranı büyük oranda azaltılabilmektedir.
Bu kapsamda rahim ağzı kanseri önlenebilen ve erken teşhis ile tedavi edilebilen bir kanser türüdür. Ocak ayı başından itibaren hastanemizin tüm girişlerine Rahim Ağzı Kanseri konulu afişler asılmış, hafta başından itibaren de B Blok girişinde KETEM ve Kanser kayıt birimi birlikteliği ile stand açılarak hastalarımıza bilgilendirmede bulunulmuştur. Kanser tarama ve erken tanı yöntemlerini içeren broşürler dağıtılmıştır.
Standımızı hastanemiz idarecileri ve Kadın Hastalıkları ve Doğum hekimlerimiz ziyaret etmişlerdir.