ESKİŞEHİRDE İLK YÜZ FELCİ AMELİYATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
03 Nisan 2023

30 yaşında erkek hasta 4 yıl önce soğuğa maruz kalması sonucu gelişen yüz felci nedeniyle çeşitli merkezlerden tedavi almış. Ancak yüzünün sol yarısındaki felçliğin devam etmesi üzerine Eskişehir Şehir Hastanemiz Beyin ve Sinir Cerrahi kliniğine başvurdu. Beyin Cerrahi Op.Dr. Mehmet Beşir SÜRME tarafından yapılan tetkik ve muayenelerde hastanın evre 3 fasial paralizisi olduğu tespit edildi ve ameliyat önerildi.
 Hastaya nöromonitörizasyon eşliğinde dile giden sinirin dalı ile yüze giden sinir arasında (hipoglosso fasial) uç-yan anastomoz yapıldı. Ameliyat 3 saat sürdü ve komplikasyonsuz tamamlandı. Ameliyat sonrası 1. Gün mobilize olan hasta 3. Gününde taburcu edildi. Hastanın erken dönemde göz kuruluğunda azalma ve tat duyusunda artma olduğu öğrenildi.
Bu teknikle kısmi yüz felci olan hastalarda herhangi bir fonksiyon kaybı olmaksızın düzelme sağlanmaktadır. Ayrıca bu ameliyat, Eskişehirde ve Hastanemizde ilk kez gerçekleştirilmesi nedeniyle önem arzetmektedir.

• WhatsApp Image 2023-04-03 at 13.04.03.jpeg
  • WhatsApp Image 2023-04-03 at 13.04.02.jpeg