ESKİŞEHİR ŞEHİR HASTANESİNDE VATS OLARAK ADLANDIRILAN KAPALI YÖNTEM İLE ÇOCUK HASTADA İLK KEZ AKCİĞER AMELİYATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
25 Mayıs 2023

15 yaşındaki hasta yakınma ve nefes alma güçlüğü şikâyetiyle Eskişehir Şehir Hastanesine başvuruda bulundu. Çocuk Cerrahi Op. Dr. Eren YAŞA tarafından yapılan tetkikler sonucunda sol akciğerinin en üstünde birden çok ve büyük hava keseleri ile kistler görüldü. Hastamıza VATS olarak adlandırılan kapalı yöntem ile 2 adet 1cm’lik kesi kullanılarak ameliyat edilen hastanın Sol akciğerinin üst kısmının büyük bir bölümü çıkarıldı. Yaklaşık 8 gün sonra iyilik haliyle taburcu edildi.

Çocuk Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Eren YAŞA çocuklarda kapalı ameliyat yöntemlerinin çok kıymetli bir noktada olup, ağrı miktarı, hastane yatış süresini azalttığını belirterek;  kapalı yöntemlerle kasık fıtığı ve karın içi ameliyatların Eskişehir Şehir Hastanemiz Çocuk Cerrahi kliniğinde uygulanmaya başladığını belirtti.

• WhatsApp Image 2023-05-25 at 08.38.29 (1).jpeg
  • WhatsApp Image 2023-05-25 at 08.38.29.jpeg